Portefeuillehouder
Thomas van Broekhoven

Er wordt uitvoering gegeven aan het door de Raad vastgestelde IHP, door het opstellen en uitvoeren van afzonderlijke projectplannen voor behoud en uitbreiding van het aanbod van onderwijshuisvesting.

Stand van zaken

R

Kwaliteit (toelichting)

Er is uitvoering gegeven aan het door de Raad vastgestelde IHP:
•    In 2023 is verdere uitvoering gegeven aan de bouw van de Brede School Zilverackers. De oplevering van deze school wordt voorzien in het eerste kwartaal van 2024 in plaats van 2023, zoals aanvankelijk gepland. Voor de problematiek rondom de netcongestie is een tijdelijke technische oplossing gevonden, waardoor de oplevering van de school geen extra vertraging oploopt. 
•    Veldvest heeft de duurzaamheidsmaatregelen die in het IHP zijn opgenomen voor een aantal schoolgebouwen uitgevoerd in 2023.
•    In het IHP is een verbouwing opgenomen van de Brembocht voor de inhuizing van de BSO in deze school. Korein heeft in afstemming met de school besloten geen gebruik te maken van deze voorziening en de BSO op de huidige locatie aan te blijven bieden. De middelen die voor deze voorziening in de begroting waren opgenomen, vallen vrij in de jaarrekening. 

Naast de projecten die in het IHP zijn opgenomen is er één aanvraag toegekend voor een voorziening ingediend door schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs voor de bekostiging van een constructiefout bij het Sondervick College. Deze aanvraag is ingediend op basis van de verordening onderwijshuisvesting.