Portefeuillehouder
Mariëlle Giesbertz

In 2022 is gestart met een project waarbij inwoners die niet of nauwelijks in staat zijn om hun energierekening te betalen te helpen met het besparen van energie. 
Hierbij krijgen zij advies van een energiecoach en worden er verschillende kleine energiebesparende maatregelen aangebracht. In 2024 zal dit project gecontinueerd worden. Hierin wordt samengewerkt met de woningbouwcorporaties en welzijnsorganisaties. In aansluiting op dit project zal er in 2024 een start gemaakt worden met een meerjarig woningverduurzamingsprogramma voor woningen met slechte energielabels dat voornamelijk op woningeigenaren met beperkte financiële middelen gericht is (zie activiteit 7.06.01)

Stand van zaken

G

De Veldhovense Kluskar is een project rondom Energiearmoede waarbij een team van Veldhovense vrijwilligers inwoners helpt met advies over energiebesparing en het uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen. Het project is opgezet in samenwerking met de welzijnsorganisaties Cordaad en Swove, de corporaties 'thuis, Woonbedrijf en Wooninc en Veldhoven Duurzaam. Daarnaast wordt samengewerkt met het sociaal domein.  

De inwoners van de wijk D’Ekker hebben een bezoek gehad van de Veldhovense Kluskar. De klushalte staat nu in Cobbeek - Centrum. De reacties van inwoners zijn positief: ze waarderen het project en de helpende hand die door vrijwilligers geboden wordt bij verduurzaming van hun woningen.