Portefeuillehouder
Mariëlle Giesbertz

Opzetten van een uitvoeringsplatform waarbinnen betrokken partijen / uitvoeringspartners van de energietransitie in wisselende gremia samenwerken, afstemmen en afspraken maken over de uitvoering van projecten Energietransitie en toewerken naar gezamenlijke doelen. Dit wordt in de eerste helft van 2024 opgepakt. Binnen deze termijn zal bestuurlijk de samenwerking worden vastgelegd in een overeenkomst of convenant.  Door een goede samenwerking met en tussen onze uitvoeringspartners kunnen we inwoners en ondernemers van Veldhoven zo goed mogelijk helpen met de Energietransitie. Een goed afgestemd uitvoeringsplatform zorgt er bovendien voor dat de plannen die we maken ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Stand van zaken

G

Het team SamenDuurzaam houdt 3x per jaar een werksessie. Deelnemers zijn gemeente Veldhoven, Veldhoven Duurzaam, 'Thuis, Woonbedrijf, Wooninc, Swove en Cordaad. Doel van de bijeenkomsten is plannen op elkaar afstemmen, ontwikkelingen delen en samenwerkingen opstarten.

Daarnaast is met de woningbouwcorporaties gewerkt aan een nieuw format om prestaties op het gebied van duurzaamheid overeen te komen en te monitoren. Komende periode gaan we aan de slag met het meten van de voortgang en actualiseren van de afspraken voor 2025.